Omnämnanden får uppmärksamhet; tystning stoppar en kanal från att räknas med i märket för olästa meddelanden. Använd båda så att aviseringarna förblir användbara.
Omnämnanden
- @namn meddelar en person.
- @here meddelar personer som är online i kanalen — använd det för något som är viktigt nu men kan vänta på personer som är offline.
- @channel och @everyone meddelar alla medlemmar i kanalen, oavsett om de är online eller inte. Reservera dem för verkligt kanalövergripande nyheter.
Du kan inaktivera banners för @channel och @here under Inställningar → Aviseringar → Undertryck @channel och @here.
Tysta en kanal
Tystning är oberoende av aviseringsnivå. Det döljer kanalen från räkningen av olästa meddelanden; du kan fortfarande öppna och läsa den. Omnämnanden visas fortfarande när du öppnar kanalen.
- I Meddelanden, öppna kanalens meny (långtryckning eller högerklick) och tryck på Tysta. Tryck på Avtysta för att ångra det.
- Eller öppna Ändra aviseringar från den menyn och aktivera sedan Tysta denna kanal (på webben kallas kontrollen Tysta).
- Eller öppna kanalen → Appar och agenter → Aviseringar och aktivera tystning där.
Tystade kanaler finns kvar i sidofältet med en klockikon med snedstreck.
Välj vad du meddelas om
I samma Ändra aviseringar-blad (eller fliken Aviseringar för kanalen), välj en nivå under Meddela mig om:
- Arbetsytans standard — samma som dina andra kanaler (inställd under Inställningar → Aviseringar).
- Alla nya meddelanden — en banner och märkning för varje nytt meddelande.
- Endast omnämnanden — bara när någon @omnämner dig. Ett omnämnande i en tråd medför inte i sig aviseringar om senare svar.
- Ingenting — ingen push eller märkning för denna kanal. Du kan fortfarande läsa den när som helst.
Tystning påverkar bara märken för olästa meddelanden. För att stoppa push helt kan du välja Ingenting eller lämna kanalen.
Tysta en tråd
- På en tråd i aktivitetslistan för meddelanden, svep och tryck på Tysta (eller Avtysta).
- I en öppen tråd trycker du på klockan för att slå på eller av aviseringar om svar.
Granska tystade trådar senare under Inställningar → Aviseringar → Undantag från standardinställningarna.
Tips
- Tystning är personlig — det ändrar inte någon annans aviseringar.
- Endast omnämnanden är vanligtvis en bra mellanväg för en kanal med mycket aktivitet som du fortfarande bryr dig om.
- Se meddelandeaviseringar för push, e-post och arbetsytans standardinställningar.
Relaterat
- Hur lämnar jag en kanal?
- Hur hanterar jag meddelandeaviseringar?
- Hur ändrar jag aviseringsinställningar?
- Meddelanden
Behöver du mer hjälp?
Kontakta oss eller bläddra bland alla hjälpämnen.