Bijgewerkt 2026-08-13
Open de taak en stel het veld voor de toegewezen persoon in — die persoon wordt de eigenaar en de taak verschijnt op diens persoonlijke takenlijst.
Stappen
- Open de taak, via een lijst/bordweergave of door erop te klikken waar het ook wordt vermeld.
- Klik op het veld voor de toegewezen persoon en kies een teamlid uit je werkruimte.
- De toegewezen persoon krijgt een melding en de taak verschijnt nu in hun eigen taakweergaven.
Opnieuw toewijzen
Open hetzelfde veld en kies iemand anders op elk moment — de vorige toegewezen persoon wordt van de wijziging op de hoogte gesteld en de geschiedenis van de taak geeft aan wie hem bezat en wanneer.
Tips
- Het toewijzen van een taak verwijdert deze niet uit de groep of het kanaal waartoe deze behoort — het voegt alleen een eigenaar toe die verantwoordelijk is voor afronding.
- Prioriteit is een apart veld. Zie Hoe stel ik de prioriteit van een taak in?.
- Als niemand nog is toegewezen, verschijnt de taak nog steeds in gedeelde weergaven zoals de lijst of het bord van de groep — toewijzing maakt eigenaarschap alleen expliciet.
Gerelateerd
Nog hulp nodig?
Neem contact met ons op of blader door alle helponderwerpen.